• player laden...
  • player laden...

Een bijzondere, jazzy special bij het Cultuurcafé!

Kwintet Sherpa Steps bestaat inmiddels 15 jaar. In jubileumjaar 2019 voegden zij een nieuwe suite aan hun repertoire, met muziek uit de Franse renaissance (van onder meer Couperin en Marais), speciaal bewerkt voor dit jazzy ensemble.

Tijdens het concert in het Cultuurcafé zullen enkele stukken uit deze suite worden gespeeld, naast repertoire uit de beginperiode. Verwacht weemoedige ballades, jazz en filmmuziek vermengd met Oosterse ritmes.

Sherpa Steps bestaat uit: Sattar al Saadi – darbuka, Dick van Ingen – euphonium, Marien Albertsboer – contrabas, Lex de Wolf – altsax en Jan Cremers – klarinet(ten) en composities.

Herbie’s Monks
Trio Herbie’s Monks speelt de uitdagende composities van de pianisten Herbie Nichols en Thelonious Monk. Tjitze Vogel (piano), Roeland Dol (akoestische basgitaar) en Henk Spies (sopraan- en tenorsaxofoon) kennen elkaar al ruim 25 jaar in verschillende bezettingen en hebben ruime (internationale) podiumervaring.

Herbie Nichols was in de Fifties een obscure pianist die vooral dixieland speelde. Zijn geavanceerde composities, waarin harmonieën van Satie, Bartók en Coltrane samengaan met soms onregelmatige vormen, vonden pas enige erkenning na zijn vroege dood in 1963. Monk daarentegen drukte met zijn hoekige stukken in die tijd al een belangrijk stempel op de ontwikkeling van de jazz. Herbie’s Monks speelt met ziel en zaligheid de weerbarstige muziek van deze componisten.

Dit is een ZIMIHC Sessies Special: een extra editie van de ZIMIHC sessies die gewijd is aan een genre, thema of artiest. Iedere eerste donderdag van de maand in het cultuurcafé van ZIMIHC theater Zuilen: de ZIMIHC Sessies. Lokale muzikanten laten eigen werk horen in een gezellige, informele setting. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten. Na afloop wordt er met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Ook interessant