Jans ‘One Man Band’ brengt een akoestische dwarsdoorsnede van het repertoire ten gehore van de Finn Brothers tijdens deze ZIMIHC Sessies Special.

Na een lange, maar niet zo succesvolle periode met zijn eigen band ‘Hollands Diep’ besloot Jan van der Galie (1960) om meer nummers van zijn eigen muzikale helden te gaan spelen. James Taylor, Jackson Browne, Lyle Lovett en dus ook van de broertjes Finn.

De uiterst muzikale Nieuw-Zeelandse broers Tim en Neil Finn speelden voor het eerst samen in Tim’s band Split Enz. Na het uiteenvallen van de band richtte Neil Crowded House op, en Tim had een succesvolle solocarrière. In 1995 werd de samenwerking voortgezet en verscheen een eerste duo-album onder de naam Finn Brothers.

De ZIMIHC sessies

Tijdens de ZIMIHC Sessies (normaliter op de eerste donderdag van de maand) in het cultuurcafé van ZIMIHC theater Zuilen laten lokale muzikanten eigen werk horen in een gezellige, informele setting. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten. Na afloop wordt met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Ook interessant