Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen. Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten.

Vanavond kan je Mevrouw Tamara & Tenfold bewonderen in onze foyer, plus een bijzonder optreden van de Omdichter.

Mevrouw Tamara

Verwacht eigenzinnige, verhalende muziek met invloeden van My Brightest Diamond, St. Vincent en Radiohead. Haar oprechte, breekbare maar soms ook kritische teksten laten je nadenken over het leven dat ineens onalledaags lijkt.

Tenfold

Folky liedjes verhalen die je meenemen in haar visie op de wereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Ze haalt haar inspiratie o.a. van artiesten als Bon Iver, The Tallest Man On Earth en Laura Marling.

De Omdichter:
Hanne (@omdichter / www.omdichter.nl) verwoordt gedachten in gedichten. Aan het begin van deze ZIMIHC sessie gaat ze in gesprek met een aantal mensen uit het publiek. Daarna werkt ze persoonlijke gedichten uit op haar typemachine, die ze tussendoor aan jullie voordraagt.

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer. Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Omslagfoto door Gijs Knol.

Ook interessant