In verband met de aangescherpte maatregelen is deze datum helaas geannuleerd. Deze datum is naar 13 mei 2021 verplaatst.

Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen. Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten.

Vanavond kan je de muzikanten Mercy James & Dédé and the Hedge bewonderen in onze foyer, plus een bijzonder optreden van dichter laatmaarzeggen.

Mercy James
Mercy James is een singer-songwriter die lief en leed deelt. Ze schrijft Nederlandse en Engelse nummers met haar trouwe compagnon, haar gitaar. In haar spel hoor je invloeden van blues en jazz terug. Met haar liederen vertelt ze verhalen en deze benadrukt ze met de tonen van de snaren.

Dédé and the Hedge
Wij zijn een akoestisch duo dat zowel Nederlands- als Engelstalige liedjes schrijft. Onze liedjes vertellen een verhaal. Daarom laten we ze het liefst horen aan mensen die echt luisteren. Tijdens een huiskamerconcert bijvoorbeeld. Onze inspiratie vinden we in wat we lezen, zien en horen. Een verhaal uit de krant, een documentaire op tv, of een schilderij van een oude Hollandse meester. Maar ook een persoonlijke familiegeschiedenis of echtscheiding kan zomaar tot een liedje leiden. Gitaren spelen meestal de hoofdrol in onze arrangementen, soms afgewisseld of aangevuld door mandoline, dobro, ukelele, piano of melodica.

laatmaarzeggen
Hanne (laatmaarzeggen) verwoordt gedachten in gedichten. Aan het begin van deze ZIMIHC sessie gaat ze in gesprek met een aantal mensen uit het publiek. Daarna werkt ze als sneldichter persoonlijke gedichten uit op haar typemachine, die ze tussendoor aan jullie voordraagt.

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer. Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Ook interessant