Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen. Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten.

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer. Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Vanavond kan je Joram Feitsma en Herman & de Baaf bewonderen in onze foyer.

Joram Feitsma:
De Utrechtse pianist en componist Joram Feitsma maakt neoklassieke muziek. Hij was oorspronkelijk vooral geïnspireerd door het werk van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi, later kwamen daar andere inspiratiebronnen bij zoals Simeon ten Holt en Nils Frahm. De rode draad in Joram zijn werken is het minimalistische karakter: traag opbouwend, verstillend en herhalend, met soms een donkere twist. In Januari 2019 kwam zijn eerste LP uit, genaamd ‘Under’, bij het Duitse label ‘Bigamo’.
Meer info: http://sacredground.de/5/artists/joram-feitsma

Herman & de Baaf:
Han Bavink (gitaar, zang) en Herman van Tongerloo (zang, sax) spelen liedjes met enige weemoedigheid en een tikje gemis. Han speelde onder andere in Carlsberg en in Superjones. Herman van Tongerloo speelde in die zelfde tijd in Spoorloos, Homesick and the Backstabbers en The Phones. Enige nostalgie kwam boven toen Herman en Han besloten het in muziek te zoeken die wat dichter ligt bij de kleinkunst. Herman schrijft, Han arrangeert. Een ontroerend programma is daarvan het resultaat.

Ook interessant