Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen. Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten.

Vanavond kan je de muzikanten JAFT & Ben Forte bewonderen in onze foyer.

JAFT:
Daar, waar muziek, woorden en theater elkaar ontmoeten; daar is JAFT ontstaan. Een harmonie van poëzie en
muzikale creativiteit. Met een variëteit aan muziek worden de woorden van dichter Frans de Birk ondersteund. Op geheel eigen wijze
brengt JAFT een poëziebelevenis die blijft boeien.
Na het eerste theateroptreden in 2005 met de voorstelling “In de hitte van de stilte” volgde in 2007 “De hand van de
zon” en in 2013 “als JIJ er maar bent!”.
JAFT is bekend van o.a. diverse poëziepodia,festivals, optredens in theaters en van het regionale circuit. JAFT zet telkens weer met eigen composities een warme muzikale voorstelling neer over het wel en wee van ieders leven. De teksten van Frans de Birk zorgen voor een feest der herkenning met een vrolijke knipoog.

Ben Forte:
Ben Forte is een 20-jarige rapper-songwriter uit Utrecht. Hij maakt Nederlandstalige popmuziek over liefde, verlies en zelfstrijd. Op het podium brengt hij dit solo met zijn piano en loopstation. Sterke pianorifs, beatbox en soul-achtige koortjes spelen de hoofdrol. Dit bezorgde hem afgelopen jaar de winst van de Amsterdamse Popprijs, een finaleplek in de Grote Prijs van Nederland en selectie voor de Popronde 2019 (33 shows in 28 steden). In 2019 bracht hij zijn debuutsingle ‘Bellen’ uit, die op eigen kracht inmiddels ruim 130.000 streams gegenereerd heeft op Spotify. Zijn meest recente single ‘Hand’ laat de warme, jazzy kant van Ben Forte zien. Zijn inspiratie vindt hij onder andere in artiesten als twenty-one pilots, Ed Sheeran en in de parkmuziek van de Efteling.

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer. Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Ook interessant