Elke tweede donderdag tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen. Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten.

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer. Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt naafloop met een pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Vanvond kan je Biscuits en Heavy Whipped Cream bewonderen in onze foyer.

20.30 uur: Heavy Whipped Cream
De Utrechtse band Heavy Whipped Cream kwam na de oprichting in 2017 met debuut-EP “Cooking with…”, een mengeling van folkrock, sixtiesriffs, samenzang en psychedelisch gitaarwerk. De stijl van de band leende zich goed voor energieke live-performances; vrije improvisatie en groovende jams vulden op het podium al snel de melodieuze kant van de band aan. Na een live-EP liet de band zich van zijn zonnige kant zien met de recentste single ‘Trip To Yesterday’, een laid-back nummer gemaakt voor ontspannen zomeravonden. Afgelopen juni werd deze track uitgebracht met een al even zomerse muziekvideo. Momenteel is de band druk bezig met touren – en ondertussen begonnen aan de voorbereidingen voor een tweede studio-EP.
In de afgelopen maanden on the road deed Heavy Whipped Cream naast Zimihc o.a. Concerto Recordstore Amsterdam, tweemaal TivoliVredenburg, Park Lepelenburg en ‘T Oude Pothuys aan.
‘Trip To Yesterday’ is te beluisteren op onder meer Spotify, iTunes en Bandcamp.
www.heavywhippedcream.nl

21.30 uur: Biscuits
Biscuits trakteert graag op aanstekelijke popliedjes. De nummers zijn net als koekjes: vaak luchtig, soms breekbaar, maar soms ook luidruchtig!
www.biscuitsmusic.com

Facebook evenement

Ook interessant