Nieuwe en ervaren talenten laten zien wat ze in huis hebben tijdens de ZIMIHC Sessies!

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk en covers. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer. Neem een lekker drankje aan de ZIMIHC-bar en kom luisteren naar nieuw en ervaren talent!

Iye Echa

Iye Echa, geboren in Nigeria en al ruim 10 jaar woonachtig in Nederland, is musicoloog, componist en begenadigd saxofonist met een unieke benadering tot compositie en improvisatie. Met zijn ensemble presenteerde hij een gevarieerd programma, waarin ritme, Afro-beat, Blues en Jazz met elkaar verweven lijken te zijn. Ze gaan een show geven met trio-improvisaties, een solo, kalimba, percussie en blazers. Echa heeft in samenwerking met verschillende muzikanten 10 cd’s uitgebracht op bandcamp waarin hij virtuoos zijn sopraan-, alt- en tenorsaxofoons bespeelt.

Luister hier naar Iye:
Bandcamp: Music | Iye Echa
Spotify: Iye Echa

Kush Band

Mo Ahmed – Soedanese musicus, zanger en percussionist – was in zijn thuisland Soedan een erkende meester-djembe speler. In de hoofdstad Khartoum en in zijn geboortestad Omdurman was hij ook actief in de burgerbeweging die demonstreerde voor vrijheid en democratie. Hij schreef in die tijd veel liederen die een stem gaven aan de protesten. Zeven jaar geleden moest hij Sudan verlaten, en nu is hij geworteld in Utrecht en is hij de leider van Kush Band. In Kush Band zingt hij van zijn verlangen naar vrede en vrijheid. In zijn solo-optredens speelt hij de intrigerende Afrikaanse ritmes op authentieke Afrikaanse percussie-instrumenten zoals logdrum, djembe of Calebas.

Wil je zelf ook eens optreden? Geef je dan op voor de Open Call.

Toegang is gratis, wel graag even aanmelden via de “Bestel tickets” knop. Op de avond zelf kun je na de optredens een donatie doen aan de artiesten.

Ook interessant