In juni laten Cultuur19 en de Vrijstaat in Leidsche Rijn, Het Wilde Westen in West en ZIMIHC Theater Stefanus en BOKS Jongerencultuurhuis in Overvecht een maand lang zien wat er in hun wijken aan kunst en cultuur te beleven is tijdens het festival Welkom in… Leidsche Rijn, West en Overvecht van Culturele Zondagen.

Theater Stefanus is de plek waar het Utrechtse straatorkest Tutti Saxi in vervoering raakte toen zij eindelijk na de eerste lockdown in juni weer kon samenspelen. De akoestiek van Stefanus gaf de rauwe straat-sound van de saxofoons zo’n indringend effect dat Tutti Saxi besloot om – bij uitzondering – 2 uitvoeringen op 2 en 3 april 2022 in de beslotenheid van de zaal van ZIMIHC theater Stefanus ten gehore te gaan brengen. Hiervoor gaat Tutti Saxi een bijzonder samenwerkingsproject aan met Tutti Flutti, een utrechts dwarsfluit orkest, waarin beide orkesten zich onderdompelen in de latin-muziek.

Tutti Saxi speelt normaal gesproken op straat bij allerlei festiviteiten in Utrecht en omgeving. Ook in Overvecht speelt Tutti geregeld, bijvoorbeeld bij Fort de Gagel tijdens de Waterliniewandeltocht en tijdens het seizoensconcert op Station Overvecht. In de stad zal u Tutti Saxi, herkenbaar aan haar kleurige jasjes, geregeld zien spelen bijvoorbeeld tijdens de culturele zondagen. De swingende saxofoons en de strakke percussieritmes zorgen samen voor wat men in Latijns-Amerika sabroso noemt: smeuige feestelijke muziek. Tutti Saxi bestaat sinds 1997 en heeft inmiddels 3 cd’s uitgebracht en staat onder leiding van dirigent Tim Achthoven.

Momenteel maakt Tutti Saxi onderdeel uit van de ZIMIHC Kunstroute: ze zijn te horen in route Noord. Vanaf woensdag 30 juni 15.00 uur kijk je hier naar een optreden van het straatorkest.

Ook interessant