Van 1 juni t/m 5 juli 2024 kan je kennismaken met al het moois wat Zuilen te bieden heeft.

Tijdens De Wijk In! maken we van de wijk een galerie. Kunst van lokale makers is door iedereen op straat te bewonderen, en maakt van een alledaags ommetje een bijzondere belevenis. Door poëtische toevoegingen krijgen kunstwerk en locatie een nieuwe dimensie – en kijken bezoekers met andere ogen naar de wijk.

Wijkentour x De Wijk in!

Dit jaar hebben we, in samenwerking met vereniging Oud-Utrecht, naast kunstexposities ook historische wetenswaardigheden opgenomen in de route. Deze punten zijn aangeduid met “Wijkentour”.

Wil je graag door een gids meegenomen worden door de wijk? Op 29 juni vindt de Wijkentour plaats! Meer info en (gratis) tickets op de website van Oud Utrecht.

Hoe werkt het?

De wandeling begint en eindigt bij ZIMIHC theater Zuilen, maar je kunt beginnen waar je wilt. Dus óók waar je de vorige keer gebleven bent. Je kunt de route volgen aan de hand van de (gratis) izi.TRAVEL app of de plattegrond (PDF). Gebruik je de app, dan kun je de route het beste van tevoren downloaden op een plaats met wifi. Hierdoor werkt de app sneller, en bespaar je mobiel dataverkeer.

Neem een koptelefoon mee, want dichter Linde Suzanne begeleidt je met mooie woorden langs de kunstwerken. ZIMIHC theater Zuilen wenst je een hele mooie wandeling!

Download de izi.TRAVEL app

Open de route in de izi.TRAVEL app

Download de plattegrond (PDF)

De Wijk in! Presenteert

Tijdens “Kunstroute de Wijk in!” organiseert ZIMIHC verschillende evenementen. Een leuke manier om in contact te komen met de kunstenaars!

6 mei t/m 16 juni: Expositie Maarten Streefland

1 juni: Opening Kunstroute de Wijk in! Zuilen

9 juni: Heimwee naar Thuis

15 juni: Workshop bloemen schilderen

18 juni t/m 16 juli: Expositie Isan Corinde

29 juni: Wijkentour

5 juli: ZIMIHC Sessies XL

Nog meer cultuur snuiven? Bekijk dan ook onze Kunstroute in Wittevrouwen!

Deelnemende kunstenaars

Farnaz Sedaghatbin, Pooja Verma, MaRlieK, Nineminemutte, Daisy Ranoe, Cath Duncan, Maarten Streefland, Collins Osakue, Heimwee naar Thuis, Marlous Mondt, Isan Corinde en Jolanda de Ridder.

Met dank aan

Richard Tukker, Ady Hoitink, Buurtcentrum de Beatrix, De Dame, Buurtwerkkamer de Verbinding, Bibliotheek Zuilen, Bij Bosshardt, Zorgtrecht, Oud Utrecht, Ozan en de deelnemende kunstenaars.

Wil je ook meedoen?

We zijn altijd op zoek naar locaties en kunstenaars! Stuur een mailtje naar kunstroute@zimihc.nl om je aan te melden voor een volgende editie. 

Ook interessant