Van 13 mei tot 17 juli 2023 kan je kennismaken met al het moois wat Zuilen te bieden heeft.

Tijdens De Wijk In! maken we van de wijk een galerie. Kunst van lokale makers is door iedereen op straat te bewonderen, en maakt van een alledaags ommetje een bijzondere belevenis. Door poëtische toevoegingen krijgen kunstwerk en locatie een nieuwe dimensie – en kijken bezoekers met andere ogen naar de wijk.

Ook te horen tijdens de kunstroute zijn geluidsfragmenten uit Heimwee naar Thuis (@heimweenaarthuis_utrecht). In dit interdisciplinaire project vertellen mensen en kinderen uit de wijk wat “thuis” betekent. Heimwee naar Thuis-punten zijn te herkennen aan de kobaltblauwe vogelhuisjes.

Hoe werkt het?

De wandeling begint en eindigt bij ZIMIHC theater Zuilen, maar je kunt beginnen waar je wilt. Dus óók waar je de vorige keer gebleven bent. Je kunt de route volgen aan de hand van de (gratis) izi.TRAVEL app of de plattegrond (PDF). Gebruik je de app, dan kun je de route het beste van tevoren downloaden op een plaats met wifi. Hierdoor werkt de app sneller, en bespaar je mobiel dataverkeer.

Neem een koptelefoon mee, want dichter Linde Suzanne begeleidt je met mooie woorden langs de kunstwerken. ZIMIHC theater Zuilen wenst je een hele mooie wandeling!

Download de izi.TRAVEL app

Open de route in de izi.TRAVEL app

Download de plattegrond (PDF)

Op afspraak is de plattegrond ook af te halen bij ZIMIHC theater Zuilen.

Deelnemende kunstenaars

Rogier Janssen, Danielle Lacoste, Betteke Tordoir, Myrte Legerstee, Jannie van Essen, Joop Tadema, Mary Janssen, Joke Feitsma, Marloes Moraal, de Papierderij, Sarah Mann, Wieger Rozema, Lotte Dijkstra, Glow by Isabelle, Daphna Kato, Wouda Hendrikse, Melanie Poulina en Marjet Visscher.

Met dank aan

Richard Tukker, Linde Suzanne, Fantaziehuis Cartesiusweg, Fantaziehuis Vlampijpstraat, Ady Hoitink, Buurtcentrum de Beatrix, De Etalage, het Antje Drijver Paviljoen, De DameBuurtwerkkamer de Verbinding, Buurtcentrum Oase, de Dierenvoedselbank, Verloskundigenpraktijk Doula, Bibliotheek Zuilen, Mariska van Zanten, Bij Bosshardt en de deelnemende kunstenaars. 

De samenstelling van de route kan wijzigen en is daarom onder voorbehoud.

Wil je ook meedoen?

We zijn altijd op zoek naar locaties en kunstenaars! Stuur een mailtje naar kunstroute@zimihc.nl om je aan te melden voor een volgende editie. 

Ook interessant