Van 7 juni t/m 12 juli 2024 kan je kennismaken met al het moois wat Wittevrouwen te bieden heeft.

Tijdens De Wijk In! maken we van de wijk een galerie. Kunst van lokale makers is door iedereen op straat te bewonderen en maakt van een alledaags ommetje een bijzondere belevenis. Door poëtische toevoegingen krijgen kunstwerk en locatie een nieuwe dimensie – en kijken bezoekers met andere ogen naar de wijk.

Bijzondere bomen: dit jaar licht curator en wijkbewoner Richard Tukker mooie stukken natuur toe die langs de Kunstroute liggen. Wist je bijvoorbeeld dat er op de hoek van de Palmstraat en de Dadelstraat een dadelpalm geplant is?

De wandeling begint en eindigt bij ZIMIHC theater Wittevrouwen, maar je kunt beginnen waar je wilt. Dus óók waar je de vorige keer gebleven bent. Om kostbaar dataverkeer te voorkomen, kun je de route het beste van tevoren downloaden op een plaats met wifi. Hierdoor werkt de app ook sneller.

Neem een koptelefoon mee, want dichter Linde Suzanne begeleidt je met mooie woorden langs de kunstwerken. ZIMIHC theater Wittevrouwen wenst je een hele mooie wandeling.

Download de IZI Travel app

Open de route in de izi.TRAVEL app

Download de plattegrond (PDF)

De Wijk in! Presenteert

In het kader van De Wijk in! organiseert ZIMIHC theater Wittevrouwen verschillende activiteiten:

7 juni: Opening Kunstroute de Wijk in! Wittevrouwen

7 juni – 7 juli: Expositie Olivier Schimmel

23 juni: Kunstproeverij Vinhos de Portugal

29 juni: Kunstroute Kort

Nog meer cultuur snuiven? Bekijk dan ook onze Kunstroute in Zuilen!

Deelnemende kunstenaars

Elly van den Eertwegh, Atelier van Alkine, Hendrik Vegt, Henriëtte van der Laan, MonobyMimi, Wouda Hendrikse, Wil Wiegant, Marjolein Duermeijer, Anoek Mensink, Ellie After, Olivier Schimmel, Thomas Asscheman, Paul Ketelaars.

Met dank aan

Richard Tukker, Rijk Spijkerboer, Theaterhuis de Berenkuil, Kinderdagverblijf de Krakeling, Het Gouden Glas, Vinhos de Portugal, Jony Ferket, en de deelnemende kunstenaars.

Wil je ook meedoen?

We zijn altijd op zoek naar locaties en kunstenaars! Stuur een mailtje naar kunstroute@zimihc.nl om je aan te melden voor een volgende editie.

Ook interessant