Tijdens deze workshop van ZIMIHC en het Nederlands Kamerkoor leer je samen zingen!

Bobbie Blommesteijn, sopraan bij het Nederlands Kamerkoor, laat je kennismaken met de kneepjes van het zingen in een ensemble. Aan de hand van speelse zangoefeningen en koormuziek gerelateerd aan Flights of the Angakok zal ze je meenemen in haar wereld. Iedereen is uitgenodigd om mee te komen zingen. Of je nu al vijfendertig jaar in een koor zingt of alleen maar zingt onder de douche.

Na afloop kun je gezellig napraten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

Flights of the Angakok

Deze editie staat in het teken van het werk Flights of the Angakok van Lera Auerbach. Met de wereldpremière van dit nieuwe omvangrijke stuk van haar hand voor piano en koor maakt de componist haar debuut als dirigent bij het Nederlands Kamerkoor. Haar muzikale idioom is beïnvloed door haar eigen persoonlijke achtergrond: van Russische grootmeesters als Rachmaninov en Shostakovitsch tot joodse traditionele muziek.

Haar bezoek aan het poolgebied en de ontmoeting met de inheemse bevolking raakte haar diep. Flights of the Angakok werd zo een urgent werk, dat sterk refereert aan de huidige klimaatcrisis. Flights of the Angakok is een vervolg op Lera’s vierde symfonie, met de titel Arctica, waarvan de wereldpremière plaats had in 2019 in het Kennedy Center in Washington.

Auerbach liet zich voor Flights of the Angakok inspireren door de mythische Inuit-sjamaan – de Angakok. In het werk vervult de pianist de rol van de sjamaan (gespeeld door Nederlands toptalent Yang Yang Cai), terwijl het koor in een ritueel aandoende zang de geesten van de natuur (licht/zon, wind, water) bezingt.

De workshops Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor gaan over de thema’s waar het NKK over zingt tijdens hun optredens. Het concert van Flights of the Angakok zal op 24 oktober te horen zijn in TivoliVredenburg.

Ook interessant