Tijdens deze workshop van ZIMIHC en het Nederlands Kamerkoor leer je samen zingen!

Kees Jan de Koning, bas bij het Nederlands Kamerkoor (NKK), laat je kennismaken met de kneepjes van het zingen in een ensemble. Aan de hand van muziek die Kees Jan zelf bij het NKK zingt zal hij je meenemen in zijn wereld. Iedereen is uitgenodigd om mee te komen zingen. Of je nu al vijfendertig jaar in een koor zingt of alleen maar zingt onder de douche.

Deze workshop valt onder een reeks workshops die gelinkt zijn aan een concert van het Nederlands Kamerkoor. Deze editie staat in het teken van Steel Stolen. De titel van dit bijzondere programma verwijst naar het materiaal waarop de mens de industriële revolutie heeft gebouwd. Het staal gemaakt van grondstoffen die we onttrokken aan de aarde. Gestolen wellicht. Gedolven om voor onze doeleinden te gebruiken. Maar kennen we de werkelijk krachten ervan? Hebben we oog voor de onvoorziene bijwerkingen? En wat als die krachten zich tegen ons keren?

Cellist Maya Fridman gaat het Nederlands Kamerkoor en Slagwerk Den Haag voor in een concert dat onze relatie als mens met de natuur bevraagt. Wij plaatsen onszelf als mens buiten de natuur. Maar zijn wij er zelf niet juist onderdeel van? Is onze ‘cultuur’ niet gewoon ‘natuur’?

Na afloop kun je gezellig napraten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee. De workshops ‘Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor’ staan in het teken van verbinding en plezier. Het concert van Steel Stolen zal op 12 mei te horen zijn in de Werkspoor Kathedraal in Utrecht.

Ook interessant