Tijdens deze workshop van ZIMIHC en het Nederlands Kamerkoor leer je samen zingen!

Stefan Berghammer zingt tenor bij het Nederlands Kamerkoor. Tijdens deze workshops zal hij je meenemen in de kneepjes van het vak als ensemblezanger. Dit zal hij doen aan de hand van muziek uit het Weihnachts Oratorium van J.S. Bach. Je bent van harte uitgenodigd om mee te komen zingen. Of je nu al vijfendertig jaar in een koor zingt of alleen maar zingt onder de douche.

Deze workshop valt onder een reeks workshops die gelinkt zijn aan een concert van het Nederlands Kamerkoor. Deze editie staat in het teken van het Weihnachts Oratorium. Elk jaar brengt het Nederlands Kamerkoor Bachs meesterwerk voor Kerst met een ander barokensemble uit de Europese top. Dit jaar werkt het koor samen met het gerenommeerde Duitse barokensemble Concerto Köln, onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra.

Het Nederlands Kamerkoor heeft inmiddels een traditie ontwikkeld rondom de uitvoering van dit werk, die dit tot de ultieme uitvoering maakt. De afgelopen jaren werkte het koor o.a. met Freiburger Barock Orchester, Les Talens Lyriques, Concerto Kopenhagen, Collegium 1704, Akademie für Alte Musik Berlin en B’Rock.

Er staat een topcast aan solisten waarmee het geheel garant staat voor een perfecte uitvoering. Het Weihnachts-Oratorium door het Nederlands Kamerkoor, dat mag je niet missen!

Het Nederlands Kamerkoor zal op 20 december het Weihnachts Oratorium ten gehore brengen in de grote zaal van TivoliVredenburg.

De workshops ‘Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor’ staan in het teken van verbinding en plezier. Na afloop is er de mogelijkheid gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ook interessant