Foto: ©Centraal Museum/Ilvy Njiokiktjien

in ZIMIHC theater Zuilen is nu de expositie ‘Vrouwen die muren afbreken’ te bezoeken. Deze reizende expositie laat tien foto’s en verhalen van hedendaagse Utrechtse vrouwen zien die figuurlijk muren afbreken in de samenleving. Naast deze tentoonstelling zijn er ook workshops te volgen.

Wat betekent ‘thuis’ voor jou? De plek waar je werkelijk jezelf kunt zijn, waar je je goed en ontspannen voelt, waar je hoort? Voor veel mensen is deze plek of dit gevoel iets waar ze naar op zoek zijn of naar terug verlangen. In de sleur en stress van het volwassen leven lijken we onszelf soms een beetje kwijt te raken. Om weer zin en inspiratie op te doen moeten we soms terug naar de plek waar we vandaan komen. Maar hoe doe je dat in de dagelijkse drukte?

Verhalen en mythen zijn een krachtig middel om jezelf en je leven te verkennen en betekenis te geven. Ook kunnen ze je helpen om belangrijke beslissingen te nemen of stappen te zetten naar verandering. In deze workshop, die wordt gegeven door Marischka Verbeek, ga je op een creatieve manier aan de slag met sprookjes en verhalen die je inspireren de weg naar je eigen thuis te gaan zoeken. We maken daarbij gebruik van een verhaal uit het boek De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estes. Het verhaal waar het voor Marischka allemaal mee begon…

Voor wie?
Deze workshop is voor iedereen die interesse heeft in dit thema en/of de kracht van verhalen.

Marischka Verbeek (1966)
Na haar studie Literatuurwetenschap werd Marischka boekverkoper en sinds 1997 eigenaar bij boekwinkel Savannah Bay in Utrecht, gespecialiseerd in gender, seksualiteit en diversiteit. Daarnaast is zij als Transforming Stories actief als coach|trainer en programmamaker  in de culturele sector. Zo organiseert ze literaire avonden, workshops en andere events over feminisme, Indische literatuur of queer thema’s, voor o.a. Utrechtse musea en bibliotheken.

Verzoek
Neem iets (voorwerp/foto/tekst) mee naar de workshop wat voor jou symbool staat voor jouw ‘thuis’, niet zozeer waar je vandaan komt maar de plek waar je werkelijk jezelf bent, waar je hoort.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan door aan de rechterzijde een ticket te reserveren. Deze workshop is onderdeel van de expositie Vrouwen die muren Afbreken.

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Ook interessant