Op 13 november 2016 vond in ZIMIHC theater Wittevrouwen de workshop Latijns-Amerikaans zingen plaats.

Workshop Latijns Amerikaans zingen

Op zondag 13 november presenteerde ZIMIHC samen met dirigent Maria van Nieukerken en Los Criollos een workshop rondom de Misa Criolla (Ramirez). Deelnemers leerden om de specifiek Latijns-Amerikaanse, ritmische patronen van binnenuit te voelen. De workshop was geschikt voor koren en dirigenten, maar was ook erg leuk om ‘zomaar’ te volgen.

Maria van Nieukerken en Los Criollos

Maria van Nieukerken staat bekend om haar effectieve, aantrekkelijke en snelle manier van repeteren. Los Criollos zorgde voor een authentieke behandeling van de Misa Criolla. Deze Latijns-Amerikaanse formatie bestaat uit de muzikanten Alvaro Pinto Lyon (gitaar en zang), Orlando Mino (gitaar en charango), Fred Abbingh (piano en accordeon) en Renato Freygang (slagwerk).

Programma

Na een muzikale inleiding begon de dag met ‘body-percussion’. De deelnemers oefenden ritmes en dansten. Dit was steeds in verbinding met de partituur. Ook was er aandacht voor de instrumenten en voor de betekenis en de uitspraak van de Spaanse teksten.

Aan het einde van de middag was er een spetterende afsluiting. Deelnemers voerden samen delen uit van het stuk waar ze die dag aan hadden gewerkt.

Ook interessant