Foto: ©Centraal Museum/Ilvy Njiokiktjien

In ZIMIHC theater Zuilen is nu de expositie ‘Vrouwen die muren afbreken’ te bezoeken. Deze reizende expositie laat tien foto’s en verhalen van hedendaagse Utrechtse vrouwen zien die figuurlijk muren afbreken in de samenleving. Naast deze tentoonstelling zijn er ook workshops te volgen.

Rianne heeft liefde en verbinding als missie. Vanuit haar eigen achtergrond weet zij heel goed hoe het voelt om als LHBTQ-er niet te mogen zijn wie je bent. Het pad dat ze gegaan is heeft haar gesterkt in haar missie om mensen van alle seksuele voorkeuren en culturele achtergronden met elkaar in verbinding te brengen. Met haar eigen verhaal creëert ze een welkome atmosfeer die voor alle aanwezigen voelbaar is.

Zij richt haar workshop in als een drieluik. Middels een ervaringsgerichte speelse oefening met groot effect laat ze hen eerst kijken met vooroordelen (muren) en ervaren hoe dat is. Daarna nodigt ze de deelnemers uit tot een prachtige en krachtige ontmoetingsoefening waarbij muren wegvallen. De inspiratie hiervoor komt uit de film ‘Look beyond borders’ van Amnesty International. Als afronding bedenken de deelnemers hoe ze het effect van wat ze in de workshop ervaren hebben, kunnen verduurzamen in hun dagelijks leven. Durf jij echt te kijken, ook als dat misschien een beetje ongemakkelijk voelt?

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan door aan de rechterzijde een ticket te reserveren. Deze workshop is onderdeel van de expositie Vrouwen die muren Afbreken.

Ook interessant