Foto: ©Centraal Museum/Ilvy Njiokiktjien

In ZIMIHC theater Zuilen is nu de expositie ‘Vrouwen die muren afbreken’ te bezoeken. Deze reizende expositie laat tien foto’s en verhalen van hedendaagse Utrechtse vrouwen zien die figuurlijk muren afbreken in de samenleving. Naast deze tentoonstelling zijn er ook workshops te volgen.

De ketenen verbroken: samen verder

Keti Koti betekent ‘de ketenen verbroken’ in het Sranantongo (Surinaamse taal) maar wat houdt dat verder in? Inmiddels begint Keti Koti steeds bekender te worden en Natalja Macnack (Tori Oso Utrecht) vertelt over Keti Koti vieringen in Utrecht. Een groot aantal van de herdenkingen en vieringen vonden plaats in buurtcentrum Oase in de wijk Zuilen. Hoe was dat en hoe zijn de lokale vieringen uitgegroeid tot een gemeente brede viering waar grote instituten aan deelnemen? Waar denk je aan wanneer je spreekt over gezamenlijk verleden en hoe verbind je met elkaar? Is het een ver van je bed show of sta je er dichterbij dan je denkt? We gaan het samen bespreken door vragen te stellen en verhalen of ervaringen te delen. De woorden die we hier samen voor vinden geven we vorm, zodat er een duurzame weerslag van de workshop achterblijft.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan door aan de rechterzijde een ticket te reserveren. Deze workshop is onderdeel van de expositie Vrouwen die muren Afbreken.

Ook interessant