In het kader van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival 2017 organiseerde ZIMIHC het WASBE2017 projectorkest. Dit projectorkest werkte een week lang toe naar twee spetterende concerten.

WASBE2017 projectorkest

Met dit orkest lieten 14 verenigingen uit stad en regio Utrecht samen zien wat ze in huis hebben. Het ging om muzikanten uit harmonieorkesten, fanfareorkesten en brassbands. Het orkest was daarmee een unieke samensmelting van de drie blaasmuziektradities die Nederland rijk is. Bovendien was het een uniek Utrechts orkest.

Programma

Het WASBE2017 projectorkest repeteerde vrijwel dagelijks van 15 t/m 21 juli 2017 in ZIMIHC theater Zuilen. Zo werkte het toe naar twee concerten:

Dirigent en solist

Het WASBE2017 projectorkest stond onder leiding van dirigent Ivan Meylemans (1971). Hij werkt als hoofddirigent van het Zeeland Orkest in Middelburg. Ook is hij professor orkestdirectie aan het conservatorium in Leuven.

Solist was saxofonist Femke IJlstra (1982). Zij werkt met regelmaat met het Concertgebouworkest. Daarnaast is ze hoodfvakdocent klassiek saxofoon aan het Conservatorium in Groningen.

Over het WASBE2017 projectorkest

Het WASBE2017 projectorkest was onderdeel van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival 2017. Het orkest werd mede mogelijk gemaakt door de volgende verenigingen uit stad en regio Utrecht:

De deelnemers kregen de gelegenheid om na de repetities (gratis) de concerten in het officiële WASBE-programma te bezoeken.

Het WASBE2017 projectorkest werd financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Elise Mathilde Fonds, de Gemeente Utrecht en ZIMIHC (vanuit het programma Utrecht Blaast).

Ook interessant