Het WASBE projectokest 2017 is georganiseerd door ZIMIHC in het kader van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival.

De 14 verenigingen die het WASBE projectorkest mede mogelijk hebben gemaakt zijn: Brandweerharmonie Bilthoven, Brassband Amersfoort, Brassband Breukelen, Harmonie Orkest NS, Harmonie Orkest Vleuten, Koninklijke Biltse Harmonie, KZHM, Straatorkest De Tegenwind, Zuilens Fanfare Corps, De Bazuin Utrecht, Harmonie Amecitea IJsselstein, Koninklijke Brassband Utrecht, Drumfanfare Jonathan Zeist, Muziekvereniging Odeon Soesterberg

Het WASBE project orkest werd financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Elise Mathilde Fonds, de Gemeente Utrecht en ZIMIHC.

Dirigent en solist
Onder leiding van dirigent Ivan Meylemans en met solist Femke IJlstra (saxofoon) wordt er een hele week lang toegewerkt naar twee concerten. Het projectorkest repeteert vrijwel dagelijks van 15 tot en met 21 juli 2017. Op 22 en 23 juli 2017 zijn er concerten. Daarnaast krijgen de deelnemers de gelegenheid om na de repetities (gratis) de concerten in het officiƫle WASBE programma te bezoeken.

Ivan Meyelemans (1971) werkt momenteel als hoofddirigent van het Zeeland Orkest in Middelburg en is professior orkestdirectie aan het conservatorium in Leuven.
Femke IJlstra (1982) werkt met regelmaat met het Concertgebouworkest en is hoodfvakdocent klassiek saxofoon aan het Conservatorium in Groningen.

Ook interessant