ZIMIHC presenteert in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor (NKK) Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor. Bij elke editie staat één concert van het NKK centraal.

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop?

In de voorstelling vertolkt Alexandre Riabko (eerste solist bij het Hamburg Ballet) de rol van Petrus–apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning.

Petrus’ worsteling wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Workshop
Dit jaar gaan we het iets anders doen, namelijk in de vorm van een workshop. Binnenkort maken we de inhoud hiervan bekend.

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Ook interessant