ZIMIHC presenteert in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor (NKK) Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor. Bij elke editie staat één concert van het NKK centraal.

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop?

In de voorstelling vertolkt Alexandre Riabko (eerste solist bij het Hamburg Ballet) de rol van Petrus–apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning.

Workshop
In maart trappen we de reeks af met een workshop van tenor William Knight, die de deelnemers meeneemt en begeleid in een muziekstuk van Orlando di Lasso. Daarbij gaat hij in op de bijzondere uitdagingen van deze muziek en op zijn rol als tenor in het Nederlands Kamerkoor. Het Nederlands Kamerkoor voert op 26 maart in TivoliVredenburg de bijzondere voorstelling Di Lasso’s Tranen van Petrus uit met koormuziek en dans. Meer informatie is te vinden op de website van het NKK.

Ook interessant