Tijdens deze workshop van ZIMIHC en het Nederlands Kamerkoor leer je samen zingen!

Gilad Nezer, bas bij het Nederlands Kamerkoor, laat je kennis te maken met de traditionele koorzang van de Russisch-orthodoxe kerk en de klanken die die onmiskenbare sfeer oproepen. van het Nederlands Kamerkoor (NKK) wordt iedereen uitgenodigd om mee te komen zingen. Of je nu al vijfendertig jaar in een koor zingt of alleen maar zingt onder de douche, het maakt niet uit. Iedereen is welkom.

Deze editie staat in het teken van de Verzegelde Engel: een monumentaal koorwerk van de Russische componist Rodion Sjtsjedrin in de stijl van de traditionele koorzang van de Russisch-orthodoxe kerk. De componist liet zich inspireren door de novelle De verzegelde engel van de Russische schrijver Nikolaj Leskov. In de muzikale versie van Sjtsjedrin worden imposante koorklanken begeleid en afgewisseld door een even virtuoze als ontroerende dwarsfluitpartij. Het NKK werkt hiervoor samen met ster-dwarsfluitist Ana de la Vega.

Na afloop kun je gezellig napraten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee. De Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor workshops gaan over de thema’s waar het NKK over zingt tijdens hun optredens. Je kunt zo’n optreden bijwonen, bijvoorbeeld in TivoliVredenburg.

Handig om te weten

Je koopt een ticket via de Bestel-tickets knop. Als je het optimale uit de workshop wilt halen, stuur ons dan een mail met je voornaam en welke stemsoort je hebt (sopraan, alt, tenor of bas). Als je het niet weet is dat ook geen probleem. Stuur dan een mail waarin je vermeldt of je wil worden aangesproken met man, vrouw of X. Het mailtje kun je sturen naar Sanne, via dit e-mailadres.

Ook interessant