Grijp je kans om twee top-brassbands in actie te zien in één concert: Brassband Schoonhoven en Brassband Willebroek.

Als opwarmer voor de European Brass Band Championships (EBBC2018) organiseert ZIMIHC het Utrecht Brass Weekend. Afsluiter van dit weekend vormt het dubbelconcert van Brassband Schoonhoven en Belgisch kampioen Brassband Willebroek. Tijdens EBBC2018 strijden de beste brassbands van Europa om de prestigieuze titel van Europees kampioen.

Brassband Willebroek laat tijdens dit try-out concert vast horen wat het in zijn mars heeft. Op hun programma staat onder meer het verplichte werk van EBBC2018: Time for Outrage! van de Luxemburgse componist Marco Pütz. Marco Pütz laat in dit werk zijn persoonlijke ongenoegen over alle huidige crises in de wereld tot uiting komen. Niet dat hij de illusie heeft dat zijn muziek verlichting kan bieden, maar het geeft op zijn minst uiting aan de verontwaardiging.

Voor de pauze neemt vice-nationaal kampioen Brassband Schoonhoven op het podium plaats. Ondanks dat deze brassband niet meedoet aan de kampioenswedstrijden spelen ze een grote rol op EBBC2018. Het orkest begeleidt namelijk de finalisten van de EBBC Solistencompetitie op donderdag 3 mei. Ter voorbereiding hierop brengen ze nu vast een deel van dat programma ten gehore.

Blaasmuziekliefhebbers kunnen deze middag dus rekenen op het neusje van de zalm!

European Brass Band Championships 2018
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op FacebookTwitter en Instagram!

Het eerste weekend van mei vertegenwoordigt Brassband De Wâldsang Nederland op de European Brass Band Championships (EBBC2018). Er staat veel op het spel: kan deze Friese brassband zich straks een jaar lang Europees kampioen noemen?

Om goed beslagen ten ijs te komen, spelen ze vast hun concoursprogramma tijdens dit try-out concert dat een onderdeel is van de Utrecht Prijs die ZIMIHC aan hen heeft uitgereikt tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Op hun programma staat onder meer het verplichte werk van EBBC2018: Time for Outrage! van de Luxemburgse componist Marco Pütz. Marco Pütz laat in dit werk zijn persoonlijke ongenoegen over alle huidige crises in de wereld tot uiting komen. Niet dat hij de illusie heeft dat zijn muziek verlichting kan bieden, maar het geeft op zijn minst uiting aan de verontwaardiging.

Voor de pauze is het podium aan Brassband Amersfoort, een ‘british-style’ brassband bestaande uit zo’n 30 enthousiaste koperblazers en slagwerkers.

European Brass Band Championships 2018
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!

Ook interessant