Als opwarmer voor de European Brass Band Championships 2018 organiseert ZIMIHC het Utrecht Brass Weekend. Muzikanten, dirigenten, componisten, bestuurders, (semi-)professionals en andere geïnteresseerden in blaasmuziek kunnen hun hart ophalen met inspirerende lezingen, leerzame workshops en gezellige netwerkmomenten.
Reserveer hier je plek op de conferentie en workshops.

Programma
13.30 opening wethouder Kees Diepeveen

13.40 Dubbel interview over het programma Utrecht Brass. Waarom startte ZIMIHC dit programma, wat zijn de resultaten tot nu toe? Sprekers: Martine Spanjers & Wolter Lommerde

13.50 Lezing “Van blaasorkest tot community”, door Matthijs van Ganzewinkel, dirigent Harmonie Orkest Vleuten

14.10 Lezing “For your eyes only” door Rene Ranzijn over visuele vernieuwing in de hafabra sector: hoe kan een orkest een visueel attractief programma realiseren om daarmee (nieuw) publiek te trekken?

Pauze

15.00 Workshop door Rik Mol. Mol is docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vaste solotrompettist bij het Metropole Orkest. Hij won ondermee de European Trumpet Contest en de Yamaha Soloist Award. Lees meer over Yamaha-artiest Rik Mol op zijn website.

15.00 Workshop door David Kutz. De Canadese tubaspeler Dave Kutz woont sinds 2003 in Nederland en speelt de solo tuba positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij doceert aan het Conservatorium van Amsterdam, geeft masterclasses en coacht de kopersecties van het Nationaal Jeugd Orkest, Utrechtsch Studenten Concert en het Sweelinck Orkest. Meer informatie over Yamaha-artiest David Kutz vind je op zijn website. Bekijk ook op YouTube de korte video over David Kutz en zijn liefde voor de tuba.

16.30 Plenaire afsluiting: presentatie workshops & discussie

17.00 Opening foto tentoonstelling: I’ve got the music in me door Maria Sujecka met aansluitend borrel

18.00 Buffet (vooraf reserveren)

20.00 Concert met Brassband De Waldzang (Nederlands Kampioen brassband 2017) en Brassband Amersfoort

NB: Op de stadhuisbrug en op bootjes op de Oude gracht presenteren diverse blaasmuziekorkesten uit Utrecht stad en regio zichzelf op zaterdag 28 april als opwarmer voor het Europees Brassband Kampioenschap

European Brass Band Championships 2018
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op FacebookTwitter en Instagram!

Het Utrecht Brass Weekend en de Utrecht Brass Conferentie worden mede mogelijk gemaakt door Yamaha en de Gemeente Utrecht.

Als opwarmer voor de European Brass Band Championships 2018 organiseert ZIMIHC het Utrecht Brass Weekend.

Als opwarmer voor de European Brass Band Championships 2018 organiseert ZIMIHC het Utrecht Brass Weekend. Muzikanten, dirigenten, componisten, bestuurders, (semi-)professionals en andere geïnteresseerden in blaasmuziek kunnen hun hart ophalen met inspirerende lezingen, leerzame workshops en gezellige netwerkmomenten.

Enthousiaste experts verzorgen diverse lezingen en voor muzikanten zijn er vervolgens workshops in samenwerking met Yamaha Music Europe. Aansluitend kunnen deelnemers genieten van een concert door top brassbands.

Programma zaterdag 28 april
Op de Stadhuisbrug en op bootjes op de Oude gracht presenteren diverse blaasmuziekorkesten uit Utrecht stad en regio zichzelf als opwarmer voor de European Brassband Championships 2018

13.30  Opening wethouder Kees Diepeveen

13.40  Introductie Dubbelinterview over het programma Utrecht Brass: Waarom startte ZIMIHC dit programma, wat zijn de resultaten tot nu toe? Sprekers: Martine Spanjers & Wolter Lommerde

13.50  Lezing “Van blaasorkest tot community”, door Matthijs van Ganzewinkel, dirigent Harmonie Orkest Vleuten

14.10 Lezing “For your eyes only” door Rene Ranzijn
Over visuele vernieuwing in de hafabra sector: hoe kan een orkest een visueel attractief programma realiseren om daarmee (nieuw) publiek te trekken?

14.30 Pauze

15.00 Workshop door Rik Mol
Mol is docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vaste solotrompettist bij het Metropole Orkest. Hij won ondermeer de European Trumpet Contest en de Yamaha Soloist Award

15.00  Workshop door David Kutz
De Canadese tubaspeler Dave Kutz woont sinds 2003 in Nederland en bekleedt de solo tuba positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij doceert aan het Conservatorium van Amsterdam, geeft masterclasses en coacht de kopersecties van het Nationaal Jeugd Orkest, Utrechtsch Studenten Concert en het Sweelinck Orkest. Bekijk ook op YouTube de korte video over David Kutz.

16.30 Plenaire afsluiting

17.00 Opening fototentoonstelling: solisten en dirigenten WASBE 2017

17.00   Borrel

18.00   Buffet (alleen vooraf reserveren, 12,50 ter plaatse betalen)

20.00  Utrecht Blaast EBBC try-out concert (kaarten 12,50)
Brassband De Wâldsang (Nederlands Kampioen 2017) en Brassband Amersfoort
Bestel meteen kaarten

——————————————————————————————

Programma zondag 29 april

13.00  Lunchgesprek met Russell Gray
De Schotse dirigent Russell Gray begon zijn carrière bij de Stavanger Brass Band (Norwegen). Gray is Professor of brass aan de Queensland University (Australië) en heeft de afgelopen jaren menig succes behaald in diverse brassbandcompetities. Russell is verbonden aan Yamaha en een veel gevraagd leider van workshops, clinics and seminars. Hij geeft ook leiding aan het NEO Brass Ensemble.
Moderator: Wolter Lommerde

15.30 EBBC Try-out concert
Brassband Schoonhoven (begeleiding solistencompetitie EBBC2018) & Brassband Willebroek (Belgisch Kampioen 2017)
Bestel meteen kaarten

———————————————————————————————–
Toegang
Dagprogramma zaterdag 28 april: gratis (reserveren verplicht)
Buffet maaltijd: € 12,50 (reserveren verplicht, ter plaatse betalen)
Concert: € 12,50 (per dag)
Lunch zondag 29 april € 25,00 (reserveren verplicht)

Aanmelden/reserveren
Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

European Brass Band Championships 2018
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek.Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op FacebookTwitter en Instagram!

Ook interessant