Zaterdag 7 april 
Unieke samenwerking blaasorkesten: 
Utrechtse Studenten Bigband en Brassband Oefening & Uitspanning
20.00 uur

De Utrechtse Studenten Bigband USBB is een unieke samenwerking gestart met Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg. Deze twee verschillende orkesten dagen elkaar uit in een wervelend muzikaal programma waarin de verschillen, raakvlakken en overlappingen van beide genres op heel verschillende manieren worden onderzocht. Beide orkesten vinden elkaar in hun liefde voor blaasmuziek. Samen staan ze garant voor een super swingende avond, dus zorg dat je erbij bent!

De Utrechtse Studenten Bigband

Dampende beats, vette solo’s en opzwepende riffs: dát is waar de Utrechtse Studenten Bigband voor staat! Onder de bezielende leiding van Daan Bogers en met de indrukwekkende stem van Hannah Stradmeijer maken de swingende studenten van iedere gelegenheid een feestje. De 18-koppige bigband, geheel bestaande uit studenten van de Hogeschool en Universiteit Utrecht, brengt met haar repertoire een breed publiek in aanraking met een USBB-groene, frisse en moderne visie op jazzmuziek.

Deze geoliede jazzmachine is een graag geziene gast op festivals en gala’s, maar organiseert ook grote projecten.  In 2015 vond het waanzinnige Big Blend plaats in TivoliVredenburg. Een muzikale samenwerking tussen de USBB en Fontys Jazz Choir, omlijst door de lyrische klanken van Nederlands bekendste jazztrompettist Eric Vloeimans. In 2016 speelde de USBB opnieuw in een uitverkocht TivoliVredenburg tijdens UUnited Festival samen met niemand minder dan saxofonist Benjamin Herman. De funky ritmes, groovy sounds en fantastische sfeer zorgden voor een adrenaline-volle avond!  Tijdens hun Europese lustrumtournee Big Breakout  speelde de Utrechtse Studenten Bigband in Antwerpen, Luxemburg en op  het Montreux Jazz Festival. Met het project Big Bang: back to the roots vond in 2017 een bijzondere muzikale zoektocht plaats naar de wortels van de USBB. Met hun grootste concert ooit bracht de band een ode aan de soul & funk samen hedendaagse jazzhelden Shirma Rouse, Boris en Jan van Duikeren in een voor de derde keer uitverkocht TivoliVredenburg.

De band heeft inmiddels twee eigen composities op zijn naam staan. Het nummer ‘Grey’ werd geschreven en gecomponeerd door dirigent Daan Bogers en zangeres Karen Veenstra. Ook schreef de band het lied ‘De UIT Is Aan!’ voor de Utrechtse Introductietijd 2016. De band won in 2017 het Bigbandfestival Lelystad en werd verkozen tot beste studentenbigband van Nederland tijdens Big Battle 2017.

Dit concert is onderdeel van het programma Utrechtblaast waarmee ZIMIHC de blaasmuziek in Utrecht ondersteunt en promoot.

Ook interessant