Op 7 april speelden de Utrechtse Studenten Bigband en Brassband Oefening & Uitspanning in ZIMIHC theater Stefanus: een unieke samenwerking van blaasorkesten!

Unieke samenwerking

In een wervelend muzikaal programma daagden de Utrechtse Studenten Bigband en Brassband Oefening en Uitspanning elkaar uit. Ze onderzochten de verschillen, raakvlakken en overlappingen van beide genres. De bands vonden elkaar in hun liefde voor blaasmuziek. Het was een super swingende avond in ZIMIHC theater Stefanus.

De Utrechtse Studenten Bigband
De Utrechtse Studenten Bigband staat voor dampende beats, vette solo’s en opzwepende riffs. De band speelt onder leiding van Daan Bogers en met zangeres Hannah Stradmeijer.

De USBB speelt op festivals (Montreux Jazz Festival) en gala’s. Ook organiseert de band grote projectconcerten, waaronder met Eric Vloeimans, Benjamin Herma en Shirma Rouse. De band heeft twee eigen composities op zijn naam staan en won meerdere prijzen (Bigbandfestival Lelystad 2017, Big Battle 2017).

Brassband Oefening en Uitspanning
Brassband Oefening en Uitspanning is een springlevende vereniging uit Wijk en Aalburg. De brassband doet mee aan grachtenconcerten, filmconcerten en samenwerkingen met vermaarde solisten. Ook heeft de vereniging een eigen opleiding.

In 2017 won Brassband Oefening en Uitspanning twee bijzondere titels: wereldkampioen 1e divisie op het WMC te Kerkrade én 1e divisie van de Nederlands Brassband Kampioenschappen!

Ook interessant