concert

Woensdag 21 maart
USBB & Southampton University Jazz Band & Southhampton University Concert Band (SUCB)
20.00 uur

Twee bigbands en één blaasmuziekorkest in ZIMIHC theater Stefanus

In juni 2017 ontving ZIMIHC samen met de Utrechtse Studenten Bigband USBB al een orkest uit Bristol (Engeland). Dit keer komen twee universiteitsorkesten uit Southampton naar Utrecht. Samen staan ze garant voor een swingende avond vol uiteenlopende jazz, bigband en andere blaasmuziek.

Southampton University Jazz Band & Southhampton University Concert Band (SUCB)
Beide orkesten zijn verbonden aan de Southampton University en staan onder leiding van dirigenten James Atkins & Declan Flannery. SUJO heeft de afgelopen jaren onder meer gespeeld op het North Sea Jazz Festival en het Montreux Jazz Festival. Het repertoire varieert van klassiekers als Count Basie Orchestra’s Corner Pocket tot meer modern zoals Bob Curnow’s Cayenne.

De SUCB heeft geen audities en speelt een breed repertoire van blaasmuziek van filmmuziek tot marsen en klassiek repertoire.

Utrechtse Studenten Bigband
Deze 18-koppige bigband bestaat geheel uit studenten van de Hogeschool en Universiteit Utrecht en brengt met haar repertoire een breed publiek in aanraking met een USBB-groene, frisse en moderne visie op jazzmuziek. Het orkest staat onder leiding van dirigent Daan Bogers.

Utrecht Blaast
In aanloop naar het Europees Brassband Kampioenschap wat van 28 april – 6 mei georganiseerd wordt door ZIMIHC, vinden er de komende tijd diverse concerten plaats. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Utrechtblaast ook op www.utrechtblaast.nl.

Ook interessant