Op 21 maart speelden twee bigbands en één blaasmuziekorkest in ZIMIHC theater Stefanus: USBB, Southampton University Jazz Band en de Southhampton University Concert Band!

Swingend concert

In juni 2017 ontving ZIMIHC samen met de Utrechtse Studenten Bigband al een orkest uit Bristol (Engeland). Dit keer, op 21 maart 2018, kwamen twee universiteitsorkesten uit Southampton naar Utrecht. Samen zorgden ze voor een swingende avond vol uiteenlopende jazz, bigband en andere blaasmuziek.

Orkesten uit Southampton

Beide orkesten zijn verbonden aan de Southampton University. Ze staan onder leiding van de dirigenten James Atkins & Declan Flannery.

Southampton University Jazz Band (SUJO)
SUJO speelde de afgelopen jaren onder meer op het North Sea Jazz Festival en het Montreux Jazz Festival. Het repertoire varieert van klassiekers als Count Basie Orchestra’s Corner Pocket tot meer modern, zoals Bob Curnows Cayenne.

Southhampton University Concert Band (SUCB)
De SUCB heeft geen audities. De band speelt een breed repertoire van blaasmuziek: van filmmuziek tot marsen en klassiek repertoire.

Utrechtse Studenten Bigband

Deze 18-koppige bigband bestaat geheel uit studenten van de Hogeschool en Universiteit Utrecht. De USBB brengt een breed publiek in aanraking met een frisse en moderne visie op jazzmuziek. Het orkest staat onder leiding van dirigent Daan Bogers.

Ook interessant