Tribunal heet je welkom in universum waar men koste wat het kost orde en overzicht wil bewaren. Iets dat in de voorstelling, ironisch genoeg, vaak enorm chaotisch verloopt.

Uit-de-hand-lopen is een stadium dat in Tribunal allang gepasseerd is. Bureaucratie is hier doorgeslagen en eindeloos. Verwacht bizarre wetten en regels, vreemde personages met een eigen taal en looppas en heel veel formulieren, ordners, stempels en klassementen.

Tribunal werd geselecteerd door het TheaterFestival 2020 (België).

Recensies

“Kafka voor kinderen” – Bruzz

“Het beste jeugdtheater is theater dat de volwassenen niet vergeet. Maar daarnaast amuseren ook de zesjarigen zich kostelijk met dit kantooruniversum.” **** – Nieuwsblad.be

“Het publiek is op twee tribunes tegenover elkaar getuige van zoveel georganiseerde chaos en lacht zich een kriek om zoveel inefficiëntie en tragiek.” **** – De Standaard

Over de makers

Ballet Dommage is een theatercollectief, opgericht in 2010 door de acteurs, theatermakers en vrienden Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Ze volgden samen de masteropleiding drama aan het KASK Gent en studeerden daar af met de voorstelling ‘We All Need Some’ in 2012. Met Ballet Dommage creëren ze verschillende soorten voorstellingen en projecten die zich met het dagelijkse verzoenen en een moment van hoop of troost kunnen bieden.

BRONKS is een platform voor kunstenaars om relevante en gedurfde thema’s te vertalen naar een jong publiek.

Credits

Concept: Maxim Storms, Katrien Valckenaers (Ballet Dommage)
Spel: Hendrik Van Doorn, Lieselotte De Keyzer, Katrien Valckenaers, Maxim Storms
Eindregie: Randi De Vlieghe
Scenografie: Rachid Laachir
Ontwerp tribune: Danny Vandeput
Uitvoering decor: decoratelier BRONKS~KVS
Kostuum: Rosa Schützendorf
Muziek: Gerrit Valckenaers
Techniek: Jannis Arfeuille, Koen De Saeger
Productie: BRONKS & Perpodium

Met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid.

Ook interessant