In Micro… de dingen komen in opstand vertolken niet de acteurs, maar de dingen de heldenrollen. De kleine spullen, die gewoonlijk tijdens de familiedrama’s en liefdesverhalen naar de achtergrond verdwijnen, eisen in deze voorstelling juist de aandacht op.

Het stopcontact, het gordijn, een vlekje verf en het plastic flesje laten van zich horen. Een lichtschakelaar krijgt voor het eerst de kans om zijn verhaal te vertellen aan een aandachtig luisterend publiek. Het brandblusapparaat verklaart de liefde aan de altijd brandende noodverlichting en het stopcontact kan eindelijk zijn grote levensvraag stellen. Micro is een fantasievolle en absurdistische voorstelling die de objecten die normaal door de mens overschaduwd worden de hoofdrol geeft.

“Een voorstelling die even hilarisch als ontroerend is.” – Theaterkrant

Over de makers
Sonja van Ojen en Hendrik Kegels maken conceptueel beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is fantasierijk, soms absurdistisch en wordt gekenmerkt door een speelse, soms haast naïeve beeldtaal. Ze maakten eerder samen de voorstellingen Phantom Island, Microlepidoptera en Om de hoek woont een struik. Die laatste voorstelling was in 2021 ook op Tweetakt te zien.

Ook interessant