Virtuoze bewegingen in de virtuele werelden van Zelda en The Sims op toneel. Bereiken we Level Q?

In Level Q smelten dans, theater en circus samen tot een verrassend fysieke voorstelling met vier spelers die tot het uiterste gaan. Iedereen wordt uitgedaagd: vallen en opstaan tot ze de eindstreep bereiken… Of net niet? Een voice-over levert commentaar, zweept de spelers op en fungeert als videoscheidsrechter. Spelen de live-gamers samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel?

“De voorstelling kent lekker veel vaart, verbeeldt doldwaze situaties en speelt vrolijk de clichés uit die dergelijke game-typetjes hanteren.”
– Theaterkrant

Over de makers

‘LAP vzw’ is het Antwerpse dansgezelschap van Dafne Maes en Danaé Bosman. Zij delen twee passies: één voor hedendaagse dans en één voor kunsteducatie. Dat uit zich in artistieke voorstellingen en projecten waar podiumkunsten en educatie dicht bij elkaar liggen. Op die manier laten ze verschillende doelgroepen kennismaken met de non verbale lichaamstaal. Ze nemen hun publiek op een veilige manier mee op ontdekkingsreis naar wat beweging allemaal kan zijn. In 2017 was het speelse Choco of kaas? op Tweetakt te zien. Level Q is hun tweede voorstelling, waarbij de grenzen tussen dans, theater en circus worden opgezocht.

Ook interessant