Na het excentrieke ALICE en het bizarre “Live Together, Die Alone” duikt Toneelgroep de Python dit jaar in een klassieker: zij vertellen, op geheel eigen wijze, Edmond Rostand’s linguïstische meesterwerk.

Cyrano de Bergerac is een meeslepend en hartverscheurend verhaal over idealen, deceptie en de vraag wat échte schoonheid is.

Parijs, 1640. Terwijl de dertigjarige oorlog woedt blijft een groepje cadetten achter in de stad. Onder hen Cyrano de Bergerac en Christian de Neuvilette. Cyrano staat bekend om zijn uitmuntende vechtkunst en ontroerende poëzie. Hij heeft bijna alles, alleen zijn onaantrekkelijke uiterlijk en absurd grote neus staan hem tegen. Christian zit aan het andere uiteinde: woest aantrekkelijk maar traag van begrip en met de taalvaardigheden van een dwaas.
Cyrano is onvoorstelbaar verliefd op de bloedmooie Roxane maar komt er al gauw achter dat zij verliefd is op Christian, die haar gevoelens beantwoordt. Maar als het Christian niet lukt om zijn gevoelens onder woorden te brengen besluit Cyrano hem te helpen. Hij vertelt hem wat te zeggen, hoe zich te gedragen en schrijft liefdesbrieven die hij ondertekent met Christians naam. Ziet Roxane in dat deze woorden niet van Christian kunnen komen of blijft ze hangen in haar oppervlakkigheid?

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Ook interessant