Een theatervoorstelling over dementie.

 

‘De wereld van dementie is een onbegrijpelijke, wonderlijke landschap vol kleuren, fragmenten, poëzie en grillige vormen. De voorstelling is een compositie van muziek, teksten, zwaarte en lichtheid, zoals het leven met dementie is’. Een actueel onderwerp, geen antwoord, maar voelen en zien, wat in iemand omgaat.

Thomas Borggrefe
Thomas Borggrefe maakte al 5 voorstellingen over dementie. Voorstellingen waarin spelenderwijs veel informatie over de beleving van dementie wordt gegeven. Iedereen die met dementie in aanraking komt – of dit nu is omdat men zelf de diagnose heeft, als familielid of beroepsmatig  – herkent elementen uit  de voorstellingen. Borggrefe:Ik probeer mijn publiek bewust te maken van het feit dat het wezen van de mens met dementie hetzelfde blijft. Het gevoel heeft geen dementie!

Na afloop van de voorstellingen, gaat Thomas Borggrefe steevast in gesprek met zijn publiek. Hier komt zijn ervaring als geestelijk verzorger in de zorg voor mensen met dementiezorg mooi samen met zijn talent als theatermaker.

Ook interessant