Theatergroep Greppel maakt theater over de strijd van de mens om te leven en de poging er iets moois van te maken.

“Jij hebt geen recht op mijn vernedering”.

Una is onderweg voor een confrontatie met haar eerste grote liefde: Ray. Het is zeventien jaar geleden dat hij haar ontmaagde en achterliet in een hotelkamer. Wat voor Una het begin leek van een gezamenlijke toekomst ontvouwt zich als een nachtmerrie. Met de arrestatie van Ray tot gevolg. Wat is er gebeurd? Wie is er verantwoordelijk? En hoe bepaalt het verleden onze toekomst?

In Blackbird dagen we je uit om genuanceerd te kijken naar de mechanismes van verlangen en machts­misbruik. We stellen ons de vraag of iedereen recht heeft op een tweede kans. Gespeeld in een stellage van staal, gevoed en gestuwd door de ritmes van een dj nemen de acteurs je mee in een intrigerend schermspel.

Laurence Olivier Award for Best New Play
Critics’ Awards for Theatre in Scotland for best new play

Theatergroep Greppel maakt theater over de strijd van de mens om te leven en de poging er iets moois van te maken. “Ik hoop dat we met Blackbird de weg vrij kunnen maken voor een discussie na afloop in de foyer waarbij we achter het mechanische oordeel kunnen kijken. Dat we nuances blijven zien maar ook niet wegkijken.”

“Ik hoop dat we met Blackbird de weg vrij kunnen maken voor een discussie na afloop in de foyer waarbij we achter het mechanische oordeel kunnen kijken. Dat we nuances blijven zien maar ook niet wegkijken.”

Regisseur: Lard Adrian
Tekst: David Harrower
Vertaling: Tom Kleijn
Regie: Lard Adrian Spel Nina Goedegebure, Rik Luijmes en Joris Erwich
Muziek: Joris Erwich Dramaturgie en
Lichtontwerp: Patrick Feijen
Decor: Rik Luijmes i.s.m. Mieke Wolters
Kostuums: Femke Ratering
Educatie: Ilse Peeman
Stage: Jara Helmert
Techniek: Fred uit het Broek
Productie: Cindy Meurs
Marketing: Nienke Aangenendt
Trailer en fotografie: Ilse van Loon
Grafisch ontwerp: Studio Anouk Stoffels

Vanuit een optimistisch wereldbeeld onderzoekt het gezelschap de problematieken en thema’s uit de actualiteit, zodat het publiek zichzelf en/of zijn omgeving herkent. Op speelse en muzikale wijze tonen ze het geworstel, de liefde, de tegenslagen en de gedragspatronen. Omdat ze in een steeds meer polariserende samenleving belang hechten aan nuance. TG Greppel heeft een eigen repetitieruimte/theaterzaal in Nijmegen.

Bekijk hier de teaser
Meer informatie

Ook interessant