Fotograaf: Erik van ’t Woud

Een speciale informatie- en benefietavond over de noodsituatie in Sudan.

In Sudan woedt momenteel een oorlog die al meer dan een jaar duurt. Er vallen vele burgerslachtoffers en door de oorlog en klimaatsveranderingen dreigt er een hongersnood. Abdulaal Hussein vraagt aandacht voor deze situatie. In dit kader is er bij ZIMIHC theater Zuilen een informatie- en benefietavond bij te wonen waarbij je kunt doneren. Dit evenement wordt zowel in het Engels als in het Nederlands gehouden. De documentaire is naar het Engels vertaald.

Fight or Flight

Tijdens deze avond word je geïnformeerd over de situatie in Sudan door middel van persoonlijke verhalen. De documentaire Fight or Flight vertelt een deel van het verhaal van Abdulaal Hussein en zijn beste vriend Suhaib. Abdulaal was als jongen samen met zijn beste vriend Suhaib in Sudan betrokken bij het verzet tegen de dictator Bashir. Uiteindelijk vluchtte Abdulaal terwijl Suhaib bleef strijden, wat leidde tot de val van Bashir. Inmiddels heeft het leger opnieuw de macht gegrepen en demonstreert Suhaib wederom met gevaar voor eigen leven. Hoe zien die acties eruit? En op welke manier strijdt Abdulaal vanuit Nederland mee?

Na de documentaire is er een gesprek tussen Abdulaal en zijn zusje Mabroka Hussein. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal. Daarna komt Nermin Elsherif aan het woord over de situatie in Sudan en we eindigen met de documentaire. Je hebt de gelegenheid vragen te stellen en je krijgt informatie over hoe jij in actie kunt komen.

Napraten en elkaar ontmoeten kan met een drankje in de foyer. Ook zal Napata hapjes verzorgen: het eerste en enige Soedanese restaurant in Nederland, gevestigd in Utrecht.

Programma

19:30 Ontvangst in de foyer met live muziek
20:00 Opening en aanvang documentaire Fight or Flight
21:00 In gesprek met Mabroka Hussein en Abdulaal Hussein
21:30 Interview Abdulaal Hussein en dr. Nermin Elsherif (Utrecht University) en de documentairemakers van Fight or Flight.
22:00 Naborrel in de foyer met live muziek
23:00 Einde avond

(Donatie)-tickets

Je kunt donatie-tickets kopen waarmee je doneert vanaf een bedrag van € 15,-. Dit volledige bedrag is bestemd om de familie van Abdulaal Hussein financieel te ondersteunen. Ook heb je de mogelijkheid om meer te doneren. Kan je niet komen? Doneer dan een ticket aan een ander! Jouw donatie geeft een ander die de financiële middelen niet heeft de mogelijkheid om wel te komen.

Namens de organisatoren: dankjewel! Zij kijken ernaar uit je te ontmoeten op 15 juni.

Ook interessant