We willen als mens bij een groep horen, gezien worden, onderdeel zijn van een groter geheel. Opgaan in de massa, de energie voelen pulseren van duizenden mensen, bij een demonstratie of een festival. Maar een massa kan ook destructief zijn. Een massa kan je haast dwingen om te kiezen.

Links of rechts. Natuur of snelweg. Woke of racist. Man of vrouw. Houmous of worst. Is er nog ruimte voor nuance? Mag je ook ergens niets van vinden? Hoe verhoud je je in deze maatschappij tot alles wat er speelt? Hoe verhoud jij je tot de massa?

In de voorstelling MASSA|MENS zijn er een aantal mensen die immuun lijken voor massavorming. Ze zijn bij elkaar gezet voor een experiment. Waarom kunnen zij wel hun eigen pad kiezen, tegen de massa ingaan en openstaan voor andersdenkenden? Is dit echt zo en vooral: blijft dit zo?

MASSA|MENS is een voorstelling over andersdenken, massavorming en polarisatie. De spelers hebben hun persoonlijke verhalen geïntegreerd in deze interdisciplinaire voorstelling. STUT maakt community theater vanuit een maatschappelijke urgentie, met spelers die geen professionele acteurs zijn, maar binding hebben met de thematiek.

Artistiek team

Regisseur: Eva Beijneveld / Fransje Christiaans
Schrijver: Anne Hogewind
Vormgever: Geertje Geurtsen
Videograaf: Marte Bosma
Eindregie: Elke Steenstra

Spelers

Benyam Gouhalem
Dwayne Collignon
Gio Vogelaar
Ilhami Tekinbas
Jimmy van der Lee
Maud Miché

Ook interessant