Op veler verzoek: het Forellenkwintet van Schubert. Met o.a. Runa ’t Hart (viool) en Lauretta Bloomer (piano).

Wij zijn verheugd je uit te nodigen voor een ochtend vol muzikaal genot, waarbij we prachtige werken van meestercomponisten Zoltán Kodály en Franz Schubert zullen uitvoeren. We openen het concert met Epigrammen van Kodály, een werk voor strijkers en piano dat bol staat van melodische schoonheid en perfecte vorm. Het stuk weerspiegelt mogelijk de ziel van de Hongaarse volksmuziek, maar het is vooral een genot om naar te luisteren.

Daarna brengen we het Forellenkwintet van Schubert, een van zijn meest populaire kamermuziekwerken. Het stuk is geschreven voor piano, strijkkwartet en contrabas en is vernoemd naar het beroemde thema in de vijfde beweging, dat gebaseerd is op Schuberts eigen lied “Die Forelle”. Het werk bevat vrolijke en dansbare thema’s en zal je meenemen op een prachtige muzikale reis.

Wie “we” zijn? Runa ’t Hart, viool Michiel Holtrop, altviool Matthias Naegele, cello Ying Lai Green, contrabas Lauretta Bloomer, piano Mis deze kans niet om te genieten van de muziek van Kodály en Schubert!

En na de muziek? Dan is er Appeltaart! Online reserveren wordt aangeraden (o.a. omdat we dan zeker weten dat we genoeg appeltaart meenemen). Resterende kaartjes zijn voor aanvang van het concert aan de deur verkrijgbaar, maar op = op. Een vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

Ook interessant