In deze keramiekworkshop gaan we aan de hand van een verhaal vanuit klei een dier maken.

Deze keramiek workshop wordt gegeven door Roosmarijn Broersen. De kinderen en ouder zullen samen werken aan één object. Doe kleren aan die vuil mogen worden, want we zullen klei aan onze handen hebben.

Het verhaal dat we gaan lezen, en op basis waarvan we gaan kleien, is De mooiste vis van de zee van Marcus Pfister.

Roosmarijn is fotograaf en keramist met een studio in Overvecht. Onder de naam ‘Ceramics of the Night’ maakt ze keramiek en geeft ze handvorm-workshops.  Ze is gespecialiseerd in portret fotografie en in haar vrije tijd gaat ze vaak op pad met haar analoge camera om de stilte in de natuur vast te leggen.

De deuren gaan open om 9:15, en om 9:30 starten we.

Spelen met cultuur

Kunst is goed voor de ontwikkeling van kinderen! In de workshops “Spelen met cultuur” staat actieve deelname van kinderen in de leeftijd 1 tot 4 jaar centraal. Peuters en ouders maken kennis met verschillende creatieve disciplines, zoals bijvoorbeeld keramiek, dans en muziek. Na de workshop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken met andere ouders.

Een kleine groep is belangrijk voor de veilige sfeer en het interactieve karakter van de cultuurervaring, dus we zijn met maximaal 10 ouders/verzorgenden en hun kind.

Ook interessant