Geniet van twintig korte solo-optredens van de meest getalenteerde jonge koperblazers en slagwerkers uit Europa. Zij tonen hun uitzonderlijke muzikale kunsten met een zelf uitgekozen compositie, begeleid door piano. De hele dag door zijn er optredens, dus kom langs en ga lekker luisteren. De toegang is gratis.

Voor het Europese Solistenkampioenschap hebben tientallen jonge muzikanten met een video-inzending auditie gedaan. Hieruit zijn twintig top-talenten geselecteerd. Op 1 mei vertolken zijn een verplicht solo-werk, op 2 mei hun eigen keuzewerk. Een internationale jury beoordeelt alle optredens. De drie finalisten geven op donderdag 3 mei een solo-concert met Brassband Schoonhoven, een van de beste brassbands uit Nederland. Dit gebeurt tijdens het Solisten Galaconcert in TivoliVredenburg.

European Brass Band Championships 2018
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!

Bezoek ook de eerste voorronde op 1 mei

Bezoek ook de Finale op 3 mei in TivoliVredenburg

Ook interessant