Geniet van korte solo-optredens van de meest getalenteerde jonge koperblazers en slagwerkers uit Europa. Tussen 10 en 17 uur tonen zij om de beurt hun uitzonderlijke muzikale kunsten. Dus kom langs en loop lekker binnen. De toegang is gratis!

Deze concerten zijn de eerste ronde van het Europese Solistenkampioenschap. Dit concours wordt gehouden in het kader van de European Brass Band Championships die in de eerste week van mei worden georganiseerd door ZIMIHC.

Uit alle windrichtingen van Europa hebben jongeren video-audities ingestuurd. Hieruit zijn twintig top-talenten geselecteerd. Begeleid door piano spelen zij vandaag het verplichte solo-werk. Morgen, op 2 mei, brengen zij een compositie ten gehore die zij zelf hebben uitgekozen. Een internationale jury beoordeelt alle optredens. De drie finalisten geven op donderdag 3 mei een solo-concert met Brassband Schoonhoven, een van de beste brassbands uit Nederland. Dit gebeurt tijdens het Solisten Galaconcert in TivoliVredenburg.

European Brass Band Championships 2018
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!

Bezoek ook de tweede voorronde op 2 mei

Bezoek ook de finale op 3 mei in TivoliVredenburg

Ook interessant