“SISTERS” geeft een fragmentarisch kijkje in het leven van de zussen Lisa en Vera. Op hun 14e werden ze gedwongen opgesloten in een klooster, waar ze voor straf moesten werken in de wasserij. Dankzij elkaar hebben ze zich staande kunnen houden.Nu zijn ze vrij en wonen samen in één huis. Ze proberen uit alle macht te leven. Ze proberen gelukkig te zijn. Maar de geschiedenis vreet aan hen. Het dwingende en strenge regime van het kloosterleven heeft zijn tol geëist. Zij kunnen niet zonder of met elkaar.

“SISTERS” is onder andere gebaseerd op verhalen rond de “Magdalena” kloosterorde. De maatschappelijke druk was groot. Normen en waarden werden gedicteerd door de omgeving. Levenslustig, ondeugend en onschuldige meisjes waren het, net iets te vrij naar de zin van anderen. Liederlijke, zedeloze schepsels met een slechte invloed op andere kinderen en een schande voor de hele familie. Weg ermee!

“De Dochters & Ko”. Wij mogen Lisa en Vera spelen. Deze voorstelling is een respectvol eerbetoon aan alle vrouwen die vanwege hun vermeende losbandigheid opgesloten hebben gezeten in een Magdalenaklooster of bij de zusters van de “goede herder”. Sterke vrouwen zijn het, die het er niet bij laten zitten en strijden voor hun rechten en erkenning.

“SISTERS” geschreven voor “De Dochters & Ko”. In 15 scenes, zonder doorlopende spellijn maar wel onderling met elkaar verbonden, schetsen we het leven van de twee zussen. Als spelers wilden we zoeken naar: “hoe kan je als speler steeds weer opnieuw, meteen aan het begin van elke scene, de juiste spelinstelling hebben” en “welke voorbereiding/preparatie vraagt dat van jou als speler”. In dit geval heb je niet alleen je tegenspeler hard nodig maar moet je ook samen de voorstelling goed afleveren. Je bent altijd samen verantwoordelijk voor het eindproduct. “SISTERS” is niet alleen avontuurlijk theater voor spelers maar ook voor de toeschouwer.

Facebook evenement

Ook interessant