Na de zomervakantie hebben we iets superleuks voor je! Dan organiseren we samen met SportUtrecht en De Vrijstaat de Sint Maarten Express.

Vanaf 10 september gaan we acht weken lang sport en kunst combineren op de vrijdagmiddag. Samen bouwen we aan een groot lichtsculptuur voor de Ronde van Sint Maarten, die dit jaar plaatsvindt op het Berlijnplein 5 en 6 november.

Wat gaan we doen?
In acht lessen gaan we ontwerpen en bouwen aan een lichtsculptuur dat gepresenteerd wordt tijdens de Ronde van Sint Maarten. Geraamtes bouwen, lampjes aansluiten en ze beplakken om zo je verhaal in beeld te brengen. We maken de sculpturen van rijstpapier en wilgentenen.

Warming-up
Iedere les begint met een fysieke warming-up. Is ons lichaam net zo flexibel als de wilgentenen? Kunnen wij net zo buigzaam zijn en een sculptuur maken met ons eigen lijf? Deze chille yogamoves gebruiken we als inspiratie voor de ontwerpen die we maken!

Waar & Wanneer
De Sint Maarten Express is voor kinderen vanaf 8 jaar oud. We starten op vrijdag 10 september. Vanaf dan ga je elke week op vrijdag aan de slag van 15:30 tot 17:00 uur. Alle data op een rij: 10, 17, 24 september, 1, 8, 15, 22 en 29 oktober.
Let op: de laatste les op 29 oktober is van 15.00 tot 16.30 uur.

Locatie: De Vrijstaat, Hof van Monaco 3, 3541 DT Utrecht

Sint Maarten Parade
Jouw sculpturen worden op 5 en 6 november geshowd tijdens de Sint Maartenparade op het Berlijnplein. Kom je dan langs om zelf de ronde van Sint Maarten gaan lopen om jouw werk te bewonderen? Tof!

Ook interessant