UITVERKOCHT

Donderdag 15 november
Silêncio, de fado dwaalt door Utrecht
18.30 uur inloop, 19.00 uur aanvang concert

Concert én tapas

Winnares van de Gouden Notekraker 2018!

De Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra gaan van zondag 14 oktober tot en met zondag 18 november 2018 op tournee langs verrassende locaties in alle uithoeken van Utrecht. Op 15 november komen ze naar ZIMIHC theater Stefanus. Tijdens hun programma Silêncio toveren zij ons theater om tot Fadoclub, geïnspireerd op de muziekcultuur in de Portugese hoofdstad Lissabon. Geniet van deze bijzondere muziek aan een tafeltje in de foyer. De tapas zijn bij de prijs inbegrepen, drankjes apart. 

Silêncio, de Fado dwaalt door Utrecht
“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”

Magda Mendes is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland en sindsdien woont ze in Rotterdam waar drie jaar geleden de dwaaltocht Silêncio begon. Ook tourt ze regelmatig langs de Nederlandse theaters en door haar nieuw programma Oliveiras heeft ze dit jaar De Gouden Notekraker gewonnen, een prijs waar musici stemmen op de meest opvallende prestaties van het afgelopen seizoen.

Ward Veenstra speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. Vorige jaar produceerde hij het nieuwe album van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister.

Ook interessant