Selma: muziek van Turkije tot Zuilen

Na de succesvolle theaterconcerten Fanfare te water en Wie was De Winter? brengt het Zuilens Fanfare Corps in samenwerking met het interculturele theatergezelschap Rast de voorstelling Selma. Een muzikale reis van Turkije tot Zuilen.

Selma’s geliefde, een beroemde Turkse saz-spelende zanger, reist naar Nederland om zijn familie te bezoeken. Naar Zuilen om precies te zijn. Eenmaal aangekomen blijkt hij zijn stem te hebben verloren. Selma reist haar man achterna via Griekenland, Macedonië, Servië, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland naar Nederland. Tijdens haar reis nemen wildvreemde mensen haar liefdevol op in hun midden. Samen maken ze muziek. Zo laten zij hun verschillen verdwijnen en grenzen vervagen.

Ter illustratie van Selma’s meeslepende liefdesverhaal speelt het Zuilens Fanfare Corps muziek uit Mediterrane en Oost-Europese landen. De Nederlandse fanfare smelt samen met andere culturen. Zo schetst het Zuilens Fanfare Corps in deze voorstelling Selma een beeld van verschillende culturele achtergronden in de wijk Zuilen.

Zuilens Fanfare Corps o.l.v. André Vulperhorst
Spel en zang: Brechtje Kat
Zang: Imra Dinçer, Aleksandra Popovska, Sandra Tadić
Saz: Orkun Ağır
Accordeon: Jan Rademaker
Script & regie: Celil Toksöz 
Muzikale supervisie: Julia Scepanovic

 

Ook interessant