Amber van Geerstein (1988) schildert al zo lang als ze zich kan herinneren.

Every Shade of Green and Blue is een selectie van verschillende schilderijen die Amber de afgelopen jaren heeft gemaakt en zijn vooral geïnspireerd op de natuur. Over haar kunstenaarschap vertelt Amber: “ik schilder omdat het ontspannend is om iets te maken met mijn eigen handen. En omdat ik probeer de beelden die ik voor me zie tot leven te brengen”.

Materiaal en toepassing

Ambers werk bestaat uit gezichten, bomen, tekeningetjes en landschappen. Allen maakt ze met verschillende materialen. Soms gebruikt ze ecoline voor de willekeur in hoe het opdroogt, soms kiest ze olieverf “omdat het zo lekker smeert en diepe kleuren heeft”. Maar meestal werkt Amber met acryl omdat hier eindeloos, laag over laag, mee gewerkt kan worden. Ambers werk typeert zich door veel kleur – met blauw als constante favoriet – en contrast. Vaak zit zij op de grens van herkenbaar en abstract. Landschappen en menselijke vormen deelt zij op in de vlakken waaruit ze zijn opgebouwd.

Every Shade aan je muur

Wil jij iets uit de expositie van Amber aan jouw muur? Amber heeft een heel bijzondere manier van betalen verzonnen. Haar schilderijen zijn te koop met iets wat jij zelf gemaakt hebt!

Exposities zijn gratis te bezoeken. Reserveren is wel verplicht, dat doe je met de ‘bestel tickets’ button.

Ook interessant