Met het WASBE2017 projectorkest lieten 14 verenigingen uit stad en regio Utrecht samen zien wat ze in huis hebben. Op 23 juli 2017 gaf het projectorkest een spetterend pop-upconcert in de hal van TivoliVredenburg.

WASBE2017 projectorkest
In het kader van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival 2017 organiseerde ZIMIHC het WASBE2017 projectorkest. Dit orkest bestond uit muzikanten uit harmonieorkesten, fanfareorkesten en brassbands. Het orkest stond onder leiding van Ivan Meylemans. Solist was saxofonist Femke IJlstra.

Concert op de Rabo Open Stage
Een week lang repeteerde het WASBE2017 projectorkest in ZIMIHC theater Zuilen. Op zaterdag 22 juli gaf het WASBE2017 projectorkest een concert in de Jacobikerk. Zondagmiddag 23 juli 2017 speelde het orkest op de Rabo Open Stage, in de hal van TivoliVredenburg. Het programma was als volgt:

  • Symphonic Métamorphosis on themes from Saint Saens’ 3rd Symphony (Philip Sparke)
  • Uit een sprookje, opus 50b (Alexander Comitas)
  • Tallahatchie concerto (Jacob ter Veldhuis)
  • Scenes de Ballet (Oscar van Hemel)

Betrokken orkesten
Brandweerharmonie Bilthoven, Brassband Amersfoort, Brassband Breukelen, Harmonie Orkest NS, Harmonie Orkest Vleuten, Koninklijke Biltse Harmonie, Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap (KZHM), Straatorkest De Tegenwind, Zuilens Fanfare Corps, De Bazuin Utrecht, Harmonie Amecitea IJsselstein, Koninklijke Brassband Utrecht, Drumfanfare Jonathan Zeist, en Muziekvereniging Odeon Soesterberg.

Het WASBE2017 projectorkest vond plaats in het kader van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival. Het orkest werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Elisabeth Mathilde Fonds, ZIMIHC.

Ook interessant