Koninklijke Brassband Utrecht
Dirigent/conductor: Pieter Koster

Nederlands
Zaterdagmiddag 15 juli geeft de Koninklijke Brassband Utrecht (KBU) een pop-upconcert op de Stadhuisbrug. De KBU is oorspronkelijk opgericht als het bedrijfsorkest van de Nederlandse Post en is de enige brassband in Utrecht. Het is een enthousiaste brassband met leden uit de gehele regio Utrecht en daarbuiten en komt uit in de 2e Divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM). Naast de concerten is de band ook regelmatig te beluisteren bij concoursen en festivals in binnen- en buitenland. Het orkest concerteert regelmatig in de regio Utrecht, zowel zelfstandig als in samenwerking met andere muziekgezelschappen. Het is ook een bekende verschijning in het Utrechtse straatbeeld, waar het geregeld medewerking verleent aan openbare manifestaties, zoals de traditionele aubade op Koninginnedag of de Dodenherdenking op het Domplein. De 30 leden, in leeftijd variërend tussen de 16 en 73 jaar, en dirigent Pieter Koster, streven ernaar om het orkest zich in muzikaal opzicht steeds verder te laten ontwikkelen en om in zakelijk opzicht haar verzelfstandigde positie als amateur muziekgezelschap in de regio Utrecht te consolideren. In 2018 viert het orkest haar 115e verjaardag.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door ZIMIHC, Wens Travel en WASBE, met dank aan gemeente Utrecht.

Engels
Saturday afternoon, July 15, the Koninklijke Brassband Utrecht (KBU) is set to give a pop-up concert at Stadhuisbrug. The KBU was originally founded as the company orchestra of the Dutch national postal service and is unique in being Utrecht’s only brass band. The orchestra plays in the second division and regularly performs at concerts, concourses, festivals, and national public manifestations. Both the orchestra members, aged 16-73 years, and the conductor Pieter Koster strive to stimulate the further development of the orchestra and to consolidate its position as an amateur music society in the region of Utrecht, now independent from the national postal service. The orchestra will celebrate its 115th anniversary in 2018.

This activity is part of the WASBE International Symphonic Wind Band Festival, which is organized by ZIMIHC, Wens Travel, WASBE and supported by Utrecht city council.

Ook interessant