Poëtische Blauwdruk van de Stadsnatuur is het resultaat van een unieke samenwerking tussen kunstenaar Jacolien de Jong en dichter Suzanne van Leendert.

Hun passie voor de natuur en zorgen over de impact van de klimaatverandering op hun eigen leefomgeving komt tot uiting in bijzondere blauwdrukken waarin aansprekende, poëtische teksten verwerkt zijn. De getoonde werken zijn gemaakt met de Cyanotype blauwdruktechniek. Dit is een oude fototechniek uit 1842 die bekend werd doordat botanicus Anna Atkins daarmee haar plantencollectie vastlegde.

Expositie en workshops

Bijzonder is dat het publiek ook kan deelnemen aan deze expositie door één van de workshops te volgen. Daarin wordt het blauwdrukken gecombineerd met creatieve schrijfopdrachten. Na afloop wordt er een werk van elke deelnemer toegevoegd aan de expositie.

De expositie is te bezoeken van 26 augustus t/m 30 september in de foyer van ons theater. De workshops volg je op 9 september (vol), 14 september en 22 september (vol) van 10:00 – 12:30 uur. Bestel je ticket voor de workshop via deze link.

Meer informatie over de kunstenaars

Jacolien de Jong: www.jacoliendejong.kunstinzicht.nl
Suzanne van Leendert: www.uandeyemedia.nl

Poëtische Blauwdruk van de Stadsnatuur werd mede mogelijk gemaakt dankzij een Impulssubsidie van de Gemeente Utrecht.

Ook interessant