De eerste peuterochtend van het nieuwe seizoen valt in de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’ en de voorstelling ‘Thuis’ van Mimewave sluit naadloos daarbij aan.

De voorstelling is geïnspireerd op het persoonlijke verhaal van maker Anastasiia Liubchenko. Zij verliet haar huis in Oekraïne om op zoek te gaan naar een nieuw thuis in Nederland. ‘Thuis’ is een spannende, grappige en ontroerende voorstelling vol beweging, muziek en animatie.

Als door een storm hun huis verdwijnt moeten Anastasiia en haar hondje Djonnik op zoek gaan naar een nieuw huis. Een huis waar ze zich weer thuis kunnen voelen. Tijdens hun zoektocht door de meest verschillende landschappen, ontmoeten ze allerlei dieren. Zouden ze in één van de huizen van hun dierenvrienden kunnen wonen?

Het huis van de giraf is veel te groot, het huis van de pinguïn te koud, maar ze geven niet op! Uiteindelijk lukt het ze een huis te vinden waar ze zich thuis voelen. Wil je weten hoe? Maak dan de reis met Anastasiia en Djonnik mee en ontdek samen hun nieuwe thuis!

Na de voorstelling mogen de kinderen op het podium hun eigen wenshuis tekenen.

In verband met de aangekondigde staking in het onderwijs hebben wij de peuterochtend éénmalig op donderdag gepland. We zien dus graag alle peuters én schoolgaande kleuters bij deze prachtige voorstelling!

Spel en concept: Anastasiia Liubchenko
Eindregie: Sanne Zweije-Verkerk
Muziek: Thijs Felperlaan
Foto’s: Hans Boddeke

Ook interessant