Een nieuwe expositie vieren we bij ZIMIHC theater Zuilen met een feestelijke opening van ‘Oud en Nieuw, Vroeger en Later’.

Marieke Thoomes laat zich inspireren door mensen, landschappen en dieren. Na haar afstuderen aan de HKU in emaille en schilderen, exposeerde Marieke in binnen- en buitenland. Haar collectie bestond voornamelijk uit werken van emaille. Het maken van emaillestukken maakte plaats voor de komst van haar kinderen. Wel bleef zij schilderen.

Oud en Nieuw, Vroeger en Later

In 2019 startte zij met aquarellen. Zij kreeg les van Marill van Dijck, die haar deed inzien dat de aquareltechniek haar kunstenaarschap kon verrijken.  Met deze techniek laat Marieke in haar expositie Oud en Nieuw, Vroeger en Later zien hoe zij wordt geïnspireerd door mensen, landschappen en dieren. Zij herkent in haar werk verschillende series die verschillende periodes verbeelden. Deze expositie is ook een bloemlezing uit het werk van vele jaren, met emaille als belangrijk medium.

Nu haar kinderen volwassen zijn, herenigt Marieke zich opnieuw met het emaille: het begin van een toekomstige expositie.

Zelf exposeren bij ZIMIHC theater Zuilen? Stuur een e-mail en meld je aan!

Ook interessant