Van harte nodigt de Landelijke groep Smartphone iedereen uit voor de feestelijke opening van deze expositie!

De expositie zal om 15:00 geopend worden door de bekende smartphone fotograaf Nico Brons van de expo ‘Van Analoog tot Smart-o-loog’. Wees welkom!

Nico Brons neemt je mee in de wereld van de smartphone fotografie. Aansluitend neemt Nico je mee langs de expositie foto’s, waar hij dieper ingaat op deze materie. Noteer het in je agenda, mis dit niet!

Nico Brons

Fotograaf Nico Brons is als eerste in Nederland in 2013 afgestudeerd met iPhone beelden aan de Fotoacademie in Amsterdam. Nico Brons verwierf daarna in korte tijd werelwijde faam met zijn iPhone fotografie, met exposities in New York, Los Angeles, Melbourne en Toronto. Voorbeelden van zijn werk zijn te zien op Instagram, @nicobrons.

Nico Brons
Foto ‘Nico’, door Nico Brons

Deze, alweer tweede, expositie van de Landelijke groep Smartphone is van 7 november 2023 tot en met 7 januari 2024 te zien in ZIMIHC theater Zuilen, in Utrecht. Deze is gratis toegankelijk en op werkdagen geopend van 10:00 tot 17:00 en van één uur vóór, tot één uur na een voorstelling.

Over Landelijke groep Smartphone

De groep is opgericht op 23 maart 2021 en onderdeel van de Koninklijke Fotobond. Die eerste, enthousiaste leden kwamen via Zoom avonden bij elkaar. Boeiende resultaten en achterliggende technieken stimuleerden en de groep “kreeg body”. Binnen een jaar al exposeerde de LG Smartphone in de ‘Grand Salon de la Photo’ van Fotoclub AFV Epe. Cora Sens, voorzitter van de Koninklijke Fotobond, verrichtte de officiële opening. Een geweldige start, met de mooiste foto’s aan de muur!

Ongeveer eens in de twee maanden hebben de leden een Zoom avond. Het fotobeeld staat centraal. Ook komen de mogelijkheden die de smartphone biedt aan bod. Echt ‘speciaal’ is dat zij direct op de smartphone hun fotobeelden kunnen bewerken. Van simpel tot bijzonder. Smartphone fotografie is inmiddels het ‘nieuwe fotograferen’. Van ‘Analoog tot Smart-o-loog’, fotografie is en blijft dynamisch.

De Landelijke groep Smartphone zoekt vernieuwing, naar die andere fotografie uitdagingen! De Zoom avonden kennen een wisselende voorzitter en notulist met wisselende creatieve opdrachten. Ze tonen en bespreken de resultaten van wat ze ‘op en met’ de smartphone hebben gedaan. Dat ‘platte ding’ biedt zoveel meer en geweldige mogelijkheden om vele foto-ideeën vorm en inhoud te geven!

Fotocredits

Foto’s in de carrousel hierboven zijn gemaakt door Laila Bakker: ‘Fall outfit’, Marloes van Slobbe: ‘Fly on the wall’ en Bram van den Berge: ‘Voetstuk’.

Ook bij de Landelijke groep Smartphone?

De Landelijke groep Smartphone: een gedreven, eigenzinnige en creatieve groep. Misschien zeg je: bij die groep wil ik mij wel als smartphone fotograaf aansluiten. Je bent van harte welkom! Scan de QR-code of laat het weten tijdens de expositie, dan neemt de groep contact met je op. Een waarschuwing: verslaafd raken aan je smartphone behoort tot de mogelijkheden…

Ook interessant