Vrijdag 11 januari 2019
Opening expo: Expositie Overvecht Op de Hoogte
16.00 – 19.00 uur

Op 11 januari opent de expositie van fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange .

In de lift zeg je elkaar gedag en als de bovenbuur de muziek hard aanzet kun je meegenieten. Maar wat weet je nu echt van je buren? Kun je je ten volste realiseren wat er achter alle voordeuren gebeurt? In de flat waar Carilijne woont, belden ze bij alle huizen aan en vroegen ze of ze even binnen mochten komen.

Uit deze intieme ontmoetingen zijn verhalen in beeld, tekst en geluid ontstaan over de verschillende levens in één portiek.

Sterre: ‘De buren lieten ons niet alleen in hun huis kijken, maar ook in hun hart. We spraken over toekomstdromen, verdriet uit het verleden of momenten van vreugde in het heden. Na elke afspraak kwamen wij ontroerd thuis én dankbaar dat we zo dicht bij mochten komen.’

Foto’s van de mensen die Sterre en Carilijne bezochten vormen samen met een podcast die de verhalen vertelt, de expositie ‘Overvecht op de Hoogte’

Kom kijken en leer de buurt, de buren en elkaar kennen! De expositie zelf loopt nog tot 15 februari en is te zien tijdens openingstijden Bij de Steef!: dinsdag t/m vrijdag 9.00-14.00 uur.

Ook interessant